woensdag 29 september 2010

Fri-Fru-teria

Na onze ervaring "om ter meest zeewater drinken tijdens het vallen van een surfplank" hebben we zondagochtend een nieuw voordeel ervaren van deze uitstap.. spierpijn! En nog niet een klein beetje ook! Onze armen en schouders waren zo stijf dat we elkaar moesten helpen met onze jas aan en uit te doen. Ahjaa! Die jas hadden we nodig om zondag eindelijkkk naar onze schapenwedstrijd te gaan. Het was maar frisjes maar voor 5euro te hebben betaald (dat na wat gepingel 3euro werd :p en we zo nog gieriger dan onze Noorderburen werden) hebben we deze koude doorstaan. Het weer is zoals jullie al wel merken zeer wisselvallig hier in het Basken"land".
Anyhowww na een maand hier te verblijven zijn we eindelijk begonnen waarvoor we gekomen zijn. Les geven in het Engels aan Baskische kindjes. Dinsdag werden we op onze scholen verwacht. De ene al wat later dan de andere en de andere dan weer korterbij dan de ene. :D We hebben nog geen echte les gegeven dat is ook niet verplicht "Whatever you like it's your practice" is hun motto. :D maarrr een van dees zullen we ons wel eens wagen aan het echte werk!
Maar waarom nu de titel "Fri-Fru-teria!? Kort bij de school ligt er dus zo eentje.. we hadden al een paar keer in de verte een zonnescherm met deze naam opgezien. Meteen alle hens aan dek om er eens te passeren om er een klein fritje met stoofvleessaus en zoete mayonaise te bestellen. Want nadat de kebabkraam 2dagen toe was en dan plotseling verdween stond het water al in onze mond bij het zien van een frituria! Jammer maar helaas Pindakaas ( kwestie van onze Hollandse vrienden er soms ook wat in te betrekken) Was het een Fruteria! :( En sorry.. 2 dagen (door ons!) vers gemaakte appelmoes is genoeg voor deze week! :D Wat de menu voor de komende dagen dus zal worden laten we jullie nog wel weten! Het is trouwens tijd voor onze lunch.. Eet smakelijk! x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten